1 juni – 15 september 2024

De zomer van 2024 staat weer bol van de grote sportevenementen, met als hoogtepunten de Olympische Spelen en het EK voetbal. Voor Museum Heerenveen is dit aanleiding om extra aandacht te besteden aan bijzondere Heerenveense sportverhalen. Want wie aan Heerenveen denkt, denkt aan sport. Thialf en de voetballers van SC Heerenveen hebben het Friese haagje als sportbolwerk op de kaart gezet. Maar ook Epke Zonderland en de naar hem vernoemde turnhal zijn niet meer weg te denken uit Heerenveen.

Ambitie, lef, doorzettingsvermogen, je talenten en kansen gebruiken en in jezelf geloven: ze lopen als een rode draad door de (sport)geschiedenis van Heerenveen. Vanaf het begin in 1855, bij de oprichting van de Koninklijke IJsvereniging Thialf, tot de ontwikkeling van Sportstad Heerenveen in de afgelopen jaren.

De tentoonstelling Feans fjoer richt zich op de persoonlijke verhalen van sporters die dankzij de Heerenveense faciliteiten groot zijn geworden. Uiteraard ontbreken daarbij de grote namen niet, maar ook zal er aandacht zijn voor paralympiërs en de talenten van de toekomst. Op deze wijze wil Museum Heerenveen bezoekers inspireren om zelf ook actief te worden, mentaal én fysiek fit te blijven of misschien wel hun eigen olympische droom na te jagen.

Laat een reactie achter