Volleybal leeft onder de basisschoolkinderen. Dat kon iedereen zien die aanwezig was op het Scholenvolleybaltoernooi 2024. Dit evenement werd door de volleybalverenigingen O.P.M. Heerenveen en Hevoc ’89 georganiseerd op 1 februari jl. in Sportstad. Met meer dan 280 leerlingen verdeeld over 61 teams was deze editie van het toernooi het grootste van de afgelopen jaren. Uitgenodigd waren de kinderen uit de groepen 3-4 en 7-8 van de basisscholen in gemeente Heerenveen. Zij namen in verschillende CMV-niveaus het tegen elkaar op. Het was een middag vol opwindende volleybalwedstrijden met strakke services, tactische ballen achter het net en bloedstollende rally’s. Aan het einde van de dag waren het de teams van CBS De Burcht, CBS De Roerganger en OBS Het Slingertouw die er met de meeste prijzen vandoor gingen. 

Naast het spelen van de volleybalwedstrijden hoefden de deelnemers deze middag zich geen moment te vervelen. Net als vorig jaar was ook deze keer de Nevobo volleybalbus weer aanwezig. De kinderen konden onder andere over een stormbaan heen rennen om de conditie te testen, op een springkussen springen om de sprongkracht te verbeteren en was er een smashmeter aanwezig om te meten hoeveel power de kinderen hadden bij het smashen. 

Heb jij zin om volgende keer ook mee te doen aan het Scholenvolleybaltoernooi? En wil je alvast gaan oefenen? Of vond je het toernooi heel leuk en wil je kijken of volleybal wat voor jou is? Ga naar de website www.opmheerenveen.nl of www.hevoc.nl. en meld je aan voor vier gratis trainingen. Wij leren jou alles wat je moeten weten om volgend jaar te kunnen schitteren. En misschien word jij dan wel één van de winnaars van het toernooi!

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Lokaal Sportakkoord Heerenveen en Heerenveen Vitaal.

Laat een reactie achter