HEERENVEEN – Het is bijna vijf uur als ik Wijkcentrum De As in de wijk De Greiden Heerenveen binnenloop en Linda van de Poll van Caleidoscoop en Yvonne Knijn, leefstijlcoach, me gastvrij ontvangen. 

Samen koken, onderdeel van het project ‘Meedoen Heerenveen’, staat op de agenda en ik doe vandaag mee. Net als acht goedlachse vrouwen die één keer per maand, op maandag van vijf tot zeven uur samen koken.

Vanaf het moment dat ik binnenstap word ik opgenomen in de groep. Of ze elkaar allemaal al kenden, vraag ik aan Ymkje, één van de deelneemsters. “Nee, ik kende niemand. Wat ik mooi vind is dat ik hier mensen ontmoet die ik anders niet tegen was gekomen. Ik kom hier om me met andere mensen te verbinden en ben nieuwsgierig naar de verhalen van de mensen. Waarom is iemand wie hij of zij nu is?”

Verbinding en gezonde keuzes

Twee dames én de enige heer in het gezelschap – de ster achter het fornuis wordt mij verteld – kunnen er vandaag niet bij zijn. Fysiek dan, want zodra de maaltijd is opgeschept, wordt er een foto gedeeld en krijgen we allemaal de groetjes van Henk. Lees verder

Laat een reactie achter